11.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Primești și oferi cadouri de Sărbători? Nu uita că ambalajele pot fi reciclate

Este perioada din an în care ne aratăm generozitatea, solidaritatea, oferind cadouri de Crăciun, însă, și cu Mediul putem fi blânzi

Luna decembrie înseamnă, printre altele, cadouri, multe cumpărături. Prin urmare, mai multe ambalaje. După ce ai desfăcut produsele, înainte de a te grăbi să le arunci la coșul de gunoi, privește cu atenție ambalajale și vezi pe care le poți recicla. Mediul are nevoie de atenția noastră, a tuturor.

Primul pas: fă o mică sortare a deșeurilor, chiar la tine acasă. Dacă ai strâns câteva cutii de carton în perioada aceasta, pot fi reciclate la centrul de colectare deseuri din localitatea ta. Rupe cutia înainte de o arunca, astfel încât să devină plată. Sunt mai ușor de transport. Asigură-te că nu este umedă, va îngreuna procesul de reciclare.

Usuc-o, dacă se întâmplă asta. Dacă nu vrei să ajungă imediat la centrul de reciclare, dă-i o altă folosință în casa ta: colorează, decupează și confecționează propriile cutii de cadouri. Îi poți implica și pe cei mici în acest proces, vor învăța că reciclarea este și distractivă.

Primești și oferi cadouri de Sărbători? Nu uita că ambalajele pot fi reciclate

Dacă produsele conțin etichete, oferte de prezentare, broșuri, nu uita că totul se reduce la hârtie. Astfe, hârtia se reciclează. Știreaverde.ro relata, în urmă cu puțin timp, ce înseamnă producerea brută a hârtiei: aproximativ 24 de copaci se taie pentru o tonă de hârtie, iar oamenii din întreaga lume încă folosește milioane de tone de hârtie(…). Astfel, înainte de a arunca hârtia la coșul de gunoi, asigură-te că ajunge în locul marcat pentru reciclarea acesteia.

Cu siguranță, unele produse sunt învelite într-o „folie protectoare cu bule”. Aceasta trebuie să ajungă la plastic. Și, da, vă încurajăm să evitați plasticul cât mai mult. Feriți-vă de băuturi la pet, de pungi de plastic, de caserole din plastic. Nu sunt nici atractive, iar efectele negative asupra Mediului sunt aproape iremediabile. Click mai jos să aflați și ce deșeuri nu se reciclează.

Citește și: Tradițiie sunt frumoase, dar și Mediul are nevoie de susținere. Cum poți înlocui bradul de Crăciun

Reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec patru ore. Obiectele care Nu se reciclează

Latest news
știri