Trei pui de barză, salvați de ”Casa lui Patrocle”. Cuibul a fost distrus de furtună

Foto: Facebook, Casa lui Patrocle
Foto: Facebook, Casa lui Patrocle

Trei pui de barză au fost preluați de Asociația Casa lui Patrocle din Suceava. Păsările urmează să ajungă la Asociaţia „Prietenii Berzelor” din Sibiu, recunoscută ca fiind una din cele mai implicate în salvarea animalelor domestice şi sălbatice.

Azi am preluat trei pui de barză care au ajuns la noi tocmai din Pârteștii de Sus. Povestea lor a început bine căci aveau un cuib și o familie, însă s-a terminat prost căci după cea mai mare furtună de săptămâna trecută cuibul a fost distrus total. Puii au rămas de izbeliște”, au scris, în cursul zilei de ieri, reprezentanții fundației ”Casa lui Patrocle”.

Foto: Facebook, Casa lui Patrocle

Mai mult, reperzentanții au precizat că un om în vârstă și tare bun la suflet i-a cazat și îngrijit timp de o săptămână. Puii mănâncă bine și sunt foarte activi. Cu toate acestea, toți sunt răniți, fie la aripi, fie la picioare.

Cei trei pui de barză vor călători către celălalt colț al țării pentru îngrijiri și ajutor

Unul dintre pui are atele, iar primul ajutor le-a fost acordat de prietenul nostru de nădejde, dr. veterinar Andrei Moroșan. Puii nu vor rămâne la noi.

Mâine dimineață, cu bagajul făcut, vor călători către celălalt colț al țării. Spre Sibiu! Și vor ajunge în grija minunaților oameni de la Asociația Prietenii Berzelor – oameni care ne ajută mereu, de ani întregi, la orice oră din zi și din noapte! Fie că a fost vorba de lebede, berze, vulturi, bufnițe, porumbei, pescăruși – sau orice altă  înaripată care a avut nevoie de sprijin! Le mulțumim pentru a câta oară…oare?”, au mai scris salvatorii pe contul de socializare.

Casa lui Patrocle este o asociație înființată în anul 2016.

Adăpostul se află în satul Măriței, Dărmănești, cu o capacitate de cca 100 de câini, iar, în prezent, are în grijă aproape 200 de câini.