11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO | Filmare impresionantă cu nașterea unuia dintre cele mai rare mamifere din lume. Un pui de rinocer negru estic a venit pe lume în Anglia

O femelă de rinocer negru estic a dat naștere unui pui la o grădină zoologică din Anglia.

Unul dintre cele mai rare mamifere din lume s-a născut la o grădină zoologică din Anglia, scrie Science Alert.

Este vorba de un pui de rinocer negru estic. Îngrijitorii grădinii zoologice de la Chester Zoo din Cheshire, Anglia, au emis un comunicat de presă.

„Așteptam cu nerăbdare această naștere de 15 luni. Este destul de neobișnuit ca un rinocer să nască în timpul zilei. Chiar nu ne așteptam să se întâmple în fața noastră în timp ce eram la lucru”, a spus Emma Evision, manager.

„A fi martori la venirea sa pe lume a fost doar cel mai incredibil privilegiu”, a adăugat ea.

Noul rinocer nu a primit încă un nume, dar mama sa se numește Zuri. Evison spune că puiul este sănătos, bine hrănit și „foarte curios și plin de energie”. Specia sa, însă, se află în pericol critic.

Mai multe subspecii au dispărut, iar cele care încă există sunt pe cale critică de dispariție. Principalele cauze sunt braconajul și pierderea habitatelor.

Abia recent rinocerii negri estici (Diceros bicornis michaeli) au fost salvați de la pericolul dispariției. Aceasta este subspecia din care fac parte Zuri și puiul ei.

„Din păcate, aceasta este o specie care, de mai bine de un secol, a fost vânată și braconată pentru corn. Aceștia au fost vânduți pe piețele ilegale pentru animale sălbatice, a spus Evison.

Un pui de rinocer negru estic a venit pe lume în Anglia

Experții de la Grădina Zoologică Chester cresc de ani de zile rinoceri negri. Ei încearcă să coopereze cu alte grădini zoologice europene pentru a menține o populație sănătoasă genetic de rinoceri negri în Africa.

Unul dintre trucurile pentru succesul Grădinii Zoologic este monitorizarea atentă a hormonilor reproductivi din bălegarul de rinocer. Așa își dau seama îngrijitorii grădinii zoologice ce masculi și femele ar trebui să se împerecheze.

În 2019, oficialii de la grădina zoologică Chester au contribuit la facilitarea unui proiect ambițios care a returnat un grup mare de rinoceri negri estici, crescuți la grădinile zoologice europene, într-un parc național din Rwanda.

Astăzi, mai puțin de 600 de rinoceri negri estici se găsesc în Kenya, Tanzania și Rwanda.

Fiecare mamă de rinocer negru poate avea doar un pui la un moment dat. Perioada de gestație, sau sarcina, durează până la 16 luni.

Pe măsură ce braconajul și pierderea habitatului continuă, unii oameni de știință cred că programele de reproducere în captivitate sunt cruciale pentru supraviețuirea continuă a speciei.

spot_img
Latest news
știri