4.1 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

Prima friptură de mușchiuleț de vită crescut în laborator

Prima friptură de mușchiuleț de vită crescut în laborator a fost creată de Mirai Foods din Zurich, un start-up elvețian. Oamenii de știință au găsit o formulă prin care au cultivat eficient țesutul muscular care imită carnea convențională. Rezultatul a fost ceea ce poate fi numită „prima friptură de mușchi cultivată din lume”, conform Interesting Engineering.

Au mai fost realizate în laborator alte tipuri de carne, însă friptura era considerată o provocare. Aceasta are o structură complexă, formată din diferite tipuri de celule. Christoph Mayr, CEO și co-fondator al Mirai Foods a spus că tehnologia utilizată se numește Fibration Technology. Au fost deja depuse trei brevete internaționale pentru aceasta

Prima friptură de mușchiuleț de vită

Realizarea cărnii s-a făcut cu bioreactorul dezvoltat de Mirai Foods și care se numește „The Rocket”. Aceasta combine firele musculare lungi, mature, cu enzime și țesut adipos. După cinci zile, „este completă o piesă centrală de mușchi, din care pot fi tăiate fripturi de aproape orice grosime”

Suman Das, CSO și co-fondator al Mirai Foods, spune că tehnologia poate oferi o alternativă reală la carnea convențională. Aceasta permite oamenilor să pregătească și să mănânce friptură autentică. În plus, nu dăunează climei sau animalelor.

Ceea ce este interesant cu Mirai Foods e că produce carnea fără a utiliza ingineria genetică. Carnea îndeplinește cele mai înalte standarde de gust, calitate și sănătate.

O alternativă reală la carnea convențională

Carnea cultivată în laborator până în prezent era de tipul cărnii tocate, însă, de exemplu, BSF Enterprises a produs în 2023 o bucată de carne de porc, iar oamenii de știință din Japonia au dezvoltat, de asemenea, o friptură în laborator.

Produsul realizat de compania Mirai Foods a atras deja investitori, inclusiv Angst AG, un producător de alimente din Zürich. Compania intenționează să vândă carnea cultivată de la Mirai Foods, după ce tehnologia va primi aprobarea de reglementare.

Această realizare este un pas mare în producția globală de carne durabilă. Având în vedere că cererea se va dubla până în 2050, metodele convenționale de producție a cărnii nu pot satisface această cerere într-un mod durabil.

Astfel, dezvoltarea unor metode de producție a cărnii durabile și etice, cum ar fi Tehnologia Fibrației, poate reduce impactul asupra mediului al producției de carne și poate oferi o alternativă reală la carnea convențională.

spot_img
Latest news
știri