Amendă de 3.000 de lei pentru un bărbat care a aruncat sacii cu gunoi pe câmp

Saursa foto: Pixabay
Saursa foto: Pixabay

A fost nevoie de doar 20 de minute pentru identificarea unui alt bărbat certat cu legea. Și de această dată, subiectul se repetă și ne lovim de cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării. Incidentul l-a avut drept protagonist pe un bărbat din comuna Ghiroda, județul Timiș. Acesta a aruncat gunoaie pe un câmp din apropierea comunei.

Polițiștii au surprins și filmat un bărbat care arunca mai mulți saci pe câmp

Individul a fost filmat în acţiune de camere de supraveghere. Iar poliţiştii locali au văzut cum mașina se abate de la drumul principal și, la un moment dat, vehiculul se oprește și omul aruncă mai mulți saci, precizează Știrile Pro Tv.

Agenții de poliție au pornit spre el și l-au prins pe bărbat în timp ce pleca spre casă. De asemenea, timișoreanul care a încercat să se descotorosească de gunoi aruncându-l pe câmp, va trebui să achite o sancțiune în valoare de trei mii de lei.

Mai mult, autorităţile locale au instalat camere de supraveghere în mai multe zone, tocmai pentru a-i descuraja pe săteni să arunce deşeuri la întâmplare, mai arată sursa citată.

Multiple sancțiuni pentru românii care refuză colectarea selectivă. Camerele video joacă un rol esențial

Și în Iași societatea de salubrizare a investit în monitorizare video. Camerele video sunt montate pe mașinile de salubritate şi la pubele

Dacă luăm Iașiul ca ”exemplu”, trebuie să știm că doar în ultimele 6 luni, 92 de persoane au fost prinse cu ajutorul camerelor video. Oamenii au fost sancționați pentru depozitarea necorespunzătoare a gunoiului. De asemenea, mai multe persoane au distrus pubelele moderne din oraş.

În Iași, există un singur centru unde sunt monitorizate 250 de puncte de colectare a deşeurilor din oraș.