Tabără inedită: copiii învață să folosească și să deosebească plantele medicinale

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În Bistrița a fost organizată o tabără inedită unde cei mici au înțeles, alături de profesori, că timpul liber petrecut în mijlocul naturii reprezintă o lecție foarte importantă.

Elevii s-au plimbat pe dealurile pline de flori și au învățat să culeagă și să deosebească plantele medicinale.

O zi în parc reprezintă o provocare: elevii au stat departe de telefoanele mobile

De asemenea, și în Târgoviște a fost organizat un eveniment similar, eveniment care are loc anual, în perioada vacanței de vară.

În cadrul acțiunii desfășurate în parc, copiii au luat o pauză de la Internet pentru a petrece timpul împreună, în mijlocul naturii.

Evenimentul a purtat numele de ”Like în parc” și a încurajat interacțiunea directă, provocându-i pe copii să renunțe la mediul virtual.

Cei mici au putut asista la demonstrații performate de sportivii medialiați la campionatele naționale de lupte. Alături de sportivi, polițiștii le-au explicat copiilor cum să se ferească de pericole.

Tabără ”altfel”: ce sunt plantele medicinale și la ce folosesc

30 de elevi însoțiți de profesori și ecologiști merg ore bune pe jos, prin păduri, pășuni și pe cursul râului Bistrița, pentru a găsi plante medicinale. Se află, pentru 3 zile, într-o tabără mai puțin obișnuită. Tinerii învață ce plante sunt tămăduitoare și cum trebuie culese, astfel încât să protejeze mediul, precizează Știrile Pro Tv.

Copiii din Bistrița au cules plante medicinale ca nalbă, sunătoare, scai vânăt, săpunari, coada șoricelului, mac, pelin.

Mai mult, conectarea cu natura a însemnat și o lecție despre plantele medicinale, copiii apelând, totuși, la telefoanele mobile pentru a identifica mai ușor plantele.