Arad: Mai multe persoane au fost amendate pentru că au refuzat colectarea selectivă

Foto: Știrile Pro Tv
Foto: Știrile Pro Tv

Continuă să fie amendate persoanele care nu respectă legea și refuză colectarea selectivă. Primăria din Arad a demarat un proiect prin care îi urmărește pe cei care nu respectă regulile în zonele în care ar trebui să se colecteze selectiv, precizează Știrile Pro Tv.

În cadrul unui anunț făcut pe pagina de Facebook, reprezentanții instituției au precizat că Primăria Municipiului Arad a demarat un proiect vizând monitorizarea video a platformelor gospodărești și a zonelor aparținând domeniului public unde sunt amplasate containerele pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în scopul prevenirii/ depistării/ sancționării situațiilor de depozitare neconformă a deșeurilor municipale.

În acest mod, reprezentanții primăriei au surprins mai multe acțiuni de depozitare neconformă a unor deșeuri municipale, mai arată sursa citată.

Au fost amendate atât persoanele juridice, cât și cele fizice

“Imaginile video surprinse într-un interval de 24 ore, au fost puse la dispoziția polițiștilor locali din cadrul Biroului Protecția Mediului din cadrul D.G.P.L., care au reușit să identifice persoanele care au procedat la încălcarea prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurilor, astfel că, au fost amendate contravențional două persoane juridice, una având sediul în localitatea Turnu, dar mai multe puncte de lucru în Municipiu Arad, iar alta cu sediul în Arad”, notează primăria.

Mai mult, a fost sancționată și o persoană fizică, cu “domiciliu într-un alt cartier față de zona de amplasare a containerelor pentru colectare deșeuri municipale, aflate sub monitorizare video”.

Amendă de 6.000 de lei și pentru șoferul unui BMW care a aruncat gunoiul pe stradă

Totalul sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 6.000 de lei. De asemenea, în cursul zilei de 27 iulie, șoferul unui BMW de lux a fost amendat, după ce a scos cu roaba gunoaie din portbagaj și le-a aruncat pe stradă.

Incidentul a avut loc în Timișoara, iar polițiștii locali l-au amendat pe proprietarul autoturismului. Mai mult, oamenii legii au considerat necesar să-l pună pe timișorean să adune toate gunoaiele pe care le-a aruncat la voia întâmplării.