12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

75% dintre consumatorii britanici susțin interzicerea gumei de mestecat din plastic

75% dintre consumatori ar susține interzicerea gumei de mestecat fabricate din plastic, potrivit unui sondaj recent efectuat pe 2.000 de britanici. Acesta a fost comandat de marca de gumă Nuud, care nu conține plastic, conform CircularOnline.

Potrivit sondajului efectuat de Yonder, 74% dintre respondenți s-au declarat „îngrijorați” că guma de mestecat conține aceleași materiale plastice găsite și în alte articole. Spre exemplu, ingredientul denumit „baza de gumă” este făcut din plastic.

Cercetarea a arătat că 84% dintre consumatori au cerut mai multă transparență din partea mărcilor de gumă. Aceștia își doresc o etichetare clară a conținutului de plastic pe ambalaj.

Keir Carnie, fondatorul mărcii Nuud, a spus:

„Apar tot timpul dovezi științifice care dezvăluie adevărul dezgustător că plasticul intră în fluxul nostru sanguin și în organele vitale. Plasticul din corpul nostru este, fără îndoială, o amenințare majoră pentru sănătatea umană”, a precizat el.

„Am început să facem pași pentru a elimina plasticul inutil. Dorim ca cei care consumă să sprijine lupta noastră împotriva gumei de plastic mestecând plante, nu plastic”, a adăugat Carnie.

Guvernul nu poate continua să permită ca acest conținut toxic să fie listat pe ambalaje ca bază de gumă, a mai spus el.

Britanicii, îngrijorați de efectul gumei de mestecat asupra mediului

Potrivit lui Nuud, britanicii mestecă peste cinci miliarde de bucăți de gumă de plastic în fiecare an. La sondaj, 68% au spus că sunt îngrijorați de efectul pe care îl are asupra mediului.

De asemenea, 69% dintre cei chestionați au spus că marile mărci de gumă de mestecat ar trebui să-și asume costul curățării deșeurilor de gumă de mestecat.

În plus, Sian Sutherland, co-fondatorul A Plastic Planet, a vorbit despre datoria Guvernului în această problemă:

„Guvernul nu poate continua să permită ca acest conținut toxic să fie listat pe pachete ca bază de gumă. În schimb publicul trebuie să fie bine informat cu privire la riscuri.

Industria tutunului a rulat zeci de ani ascunzând și discreditând studiile care arată legătura dintre cancerul pulmonar și fumat. După aproape 30 de ani, consumatorii au început să fie informați. Să nu facem aceeași greșeală cu guma de plastic”, a spus Sutherland.

spot_img
Latest news
știri