BANDA ASAP: Concurs de benzi desenate pentru un viitor fără plastic

Vor fi premiați copiii din județele Sibiu și Neamț

Începe un nou concurs de benzi desenate cu premii pentru copii: ​după două ediții desfășurate în 2023, programul ASAP România, în parteneriat cu Animest, continuă concursul de benzi desenate în județele Sibiu și Neamț.

Elevii de gimnaziu și de liceu din aceste județe sunt invitați să se înscrie cu lucrări pe tema reciclării – ”2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”

Concursul presupune desenarea unei povești într-un șablon de benzi desenate, care se descarcă de pe site-ul oficial ASAP România, din pagina dedicată.

Povestea trebuie gândită și desenată de elevi și apoi înscrisă în concurs de către un profesor din școala la care învață fiecare elev, până pe 4 aprilie 2024.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 19 aprilie, după etapa de jurizare, transmite Adevărul.

Lucrările vor fi jurizate pe categorii (școli gimnaziale / licee), pe baza următoarelor criterii: respectarea temei de concurs, creativitatea autorului și aspectul vizual al desenului.

Premiile acestei ediții BANDA ASAP sunt 8 biciclete

Este vorba despre 4 pentru fiecare județ, 2 pentru elevii de gimnaziu și 2 pentru cei de liceu.

Școlile elevilor câștigători vor primi fiecare câte o tablă interactivă.

Pentru profesorii îndrumători ai copiilor și adolescenților premianți, organizatorii concursului oferă un curs de dezvoltare personală, respectiv de consiliere vocațională.

Scopul concursului BANDA ASAP este de a crește nivelul de informare și de conștientizare cu privire la colectarea separată și reciclare, dezvoltarea spiritului ecologic al elevilor și responsabilizarea lor, prin implicarea activă într-o competiție pozitivă și constructivă.