Primarul Ploieștiului acuză Prefectura în legătură cu problema gunoiului: ”Instituţia pare că e autistă”

Foto: Observatorul Prahovean
Foto: Observatorul Prahovean

Primarul municipiului Ploieşti reclamă lipsa de implicare a instituţiilor statului în rezolvarea crizei deşeurilor cu care oraşul se confruntă de mai multe luni, precizează Radio Eco Natura.

Edilul susţine că „Instituţia Prefectului pare că e autistă şi că nu înţelege nimic din ce se întâmplă”, în condiţiile în care de peste o lună nu răspunde la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a declara starea de alertă în criza deşeurilor.

Suntem în postura în care constatăm nişte lucruri, în care trimitem, documentat şi argumentat, nişte realităţi care, de fapt, cred că sunt vizibile pentru toată lumea şi avem nişte instituţii care foarte clar nu-şi fac treaba. De ce spun lucrul ăsta? Am o serie de hârtii, procedura de la Sectorul 1 este procedura pe care noi am aplicat-o iniţial, cu o diferenţă, diferenţa este că Instituţia Prefectului pare că e autistă şi că nu înţelege nimic din ce se întâmplă”, a declarat presei, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici

Primarul Ploieștiului:”Oraşul e plin de deşeuri”

Edilul a mai declarat că oraşul se umple de gunoaie, iar acțiunea ar fi una deliberată, precizând că Direcţia de Sănătate Publică a avut o reacţie rapidă de fiecare dată, cu constatarea a ceea ce este real, şi anume un pericol efectiv prin faptul că nu se colectează deşeurile de pe străzile orașului.

Despre Agenţia pentru Protecţia Mediului, primarul a precizat că aceasta se află în este în „imposibilitatea de a avea reacţie” pentru că deciziile acestei instituţii sunt legate de deciziile Gărzii de Mediu, despre care edilul susţine că „probabil e la mare, sau în concediu, sau undeva”.

Andrei Volosevici a explicat că la marginea oraşului se depozitează ilegal deşeuri, însă comisarii Gărzii de Mediu sunt singurii care pot confisca vehiculele cu care acestea sunt duse pe domeniul public, Volosevici spunând că Garda de Mediu nu a făcut absolut nimic în acest sens.

Sursa foto