Un astronaut a acordat un interviu recent unei publicații, descriind experiența tristă și o imagine apocaliptică a Pământului.
În cadrul interviului acordat pentru presa americană, astronautul Megan McArthur, a descris criza prin care trece planeta noastră, criză vizibilă de la bordul Stației Spațiale Internaționale.
”Suntem foarte întristați să vedem incendii care se întind pe regiuni vaste pe Pământ, nu doar Statele Unite ale Americii. Acesta este un avertisment pentru întreaga comunitate globală”, a spus McArthur.
Astronautul a mai adăugat că, de-a lungul multor ani, oamenii de știință din lume au tot trimis semnale de alarmă.
”Acesta este un avertisment pentru întreaga comunitate globală. Va fi nevoie de întreaga comunitate globală pentru a face față crizei și a depăși provocările”, a adăugat McArthur. astronaut la NASA.
Imaginile prin satelit arată zone vaste de pe întreaga planetă acoperite cu nori de fum de proporții astronomice, din Siberia, Grecia și Spania până în Pacificul de Nord-Vest, scrie Futurism.
Avertisment de urgență climatică 2021
”Ne apropiem sau am traversat deja punctele culminante asociate cu părțile critice ale sistemului Pământului, incluzând straturile de gheață din Antarctica de Vest și Groenlanda, recifele de corali cu apă dulce și pădurea tropicală a Amazonului”, se scrie în lucrarea ”Avertisment de urgență climatică 2021”, publicată în revista BioScience, potrivit Science Alert.
Savanți din toată lumea atrag atenția asupra schimbărilor climatice dramatice, care au început să fie cu adevărat alarmante pentru omenire.
Este deosebit de îngrijoratoare creșterea dezastrelor naturale legate de climă, iar oamenii de știință propun o “abordare politică pe trei direcții, pe termen scurt”:
-un preț global mai ridicat al carbonului;
-o eliminare mondială și eventuala interzicere a combustibililor fosili;
-dezvoltarea rezervelor climatice de protejare și restabilire a biodiversității.
Europa: Incendii, inundații și dispariția unor zone de coastă
Ce se va întâmpla pe continent din cauza schimbărilor climatice:
- Incendii de vegetație și valuri de căldură;
- O creștere a temperaturii medii globale cu 2 grade Celsius față de perioada preindustrială;
- Regiunea Europei de Est se va confrunta cu temperaturi extrem de ridicate;
- Inundații și secete;
- Evenimente extreme de la nivelul mării.