Fotografia câștigătoare a premiului ”People’s Choice Award”: O gorilă își îmbrățișează salvatorul

Jo-Anne McArthur/Natural History Museum
Jo-Anne McArthur/Natural History Museum

Această imagine captivantă a unei gorile în brațele unui bărbat este câștigătoarea premiului People’s Choice Award pentru Wildlife Photographer of the Year.

Fotograful Jo-Anne McArthur a surprins un portret intim, după ce gorila a fost salvată de vânători. Aceștia au capturat-o cu intenția de a o vinde pentru carne.

Gorila Pikin a fost salvată de grupul Ape Action Africa și sedată în timp ce era mutată dintr-o incintă în alta. Efectul sedativelor a trecut, iar Pikin s-a trezit în mașină. Cu toate acestea, ea a rămas calmă în brațele lui Appolinaire Ndohoudou.

Barbatul și-a dedicat viața protejării gorilelor din Camerun, animale ale căror vieți au depins de el.

People’s Choice Award pentru Wildlife Photographer of the Year: compasiunea față de animale trebuie să fie constantă

Sunt atât de recunoscător că această imagine a rezonat cu oamenii. De asemenea, sper că ne-ar putea inspira pe toți să ne pese un pic mai mult de animale. Niciun act de compasiune față de animale nu este niciodată prea mic”, a spus McArthur într-un comunicat.

De asemenea, fotograful a precizat că se documentează în mod constant în legătură cu cruzimile pe care le suportă animalele.

Fotografiile reprezintă mărturia despre salvare, speranță și răscumpărare

Uneori, fotografiile mărturisesc povești despre salvare, speranță și răscumpărare. Așa este cazul cu povestea lui Pikin și Appolinaire, un moment frumos între prieteni”, a mai adăugat fotograful.

McArthur a fost ales dintre alți 24 de finaliști pentru People’s Choice Award. Muzeul de Istorie Naturală din Londra găzduiește concursul anual de fotografie, iar oficialii de acolo au fost, de asemenea, profund impresionați de imagine.

Imaginea inspirațională a lui Jo-Anne este un simbol al puterii umanității de a proteja speciile cele mai vulnerabile din lume și de a forma un viitor mai durabil pentru viața de pe planeta noastră”, a declarat directorul muzeului, Michael Dixon.