World Wide Found For Nature (WWF) reprezintă una dintre cele mai importante organizații de conservare a naturii din lume.
În acest an, organizația aniversează 60 de ani de activitate.
La nivel global, WWF este una dintre cele mai mari și mai cunoscute organizaţii internaţionale non-guvernamentale. Reprezentanții lucrează în scopul conservării naturii, rețeaua având peste 35 milioane de susţinători în întreaga lume.
De asemenea, proiectele se derulează în peste 100 de ţări, pe toate continentele.
Timp de 60 de ani, World Wide Found For Nature a depus eforturi pentru protejarea a miliarde de hectare de zone naturale. Mai mult, membrii au salvat mai multe specii ameninţate cu dispariţia. Cel mai important, WWF a determinat milioane de oameni din întreaga lume să observe problemele de mediu cu care planeta se confruntă şi să se implice activ în rezolvarea lor.
”Nu putem salva tot ce ne-am dori. Dar, dacă ne implicăm, cu siguranţă vom reuşi să salvăm mult mai mult decât dacă am renunţa”, a precizat Sir Peter Scott, fondator WWF.
World Wide Found For Nature România a reușit să protejeze aproximativ 60.000 de hectare de păduri
În România, WWF a împlinit 15 ani de activitate. În tot acest timp, organizația a încercat să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. De asemenea, a protejat biodiversitatea, folosind înțelept resursele naturale și reducând poluarea.
Reprezentanții WWF România sunt mereu implicați în dezvoltarea tinerilor, apelând la multiple programe interactive de educație pentru hrană sănătoasă și sustenabilă.
”Împreună cu comunitățile locale, autorități și sprijinul donatorilor au reușit să protejeze aproximativ 60.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine. O parte dintre acestea au fost trecute în patrimoniul mondial UNESCO. WWF România a refăcut alături de susținători peste 1500 de hectare de luncă inundabilă în lungul Dunării și în Delta Dunării”, precizează Radio Eco Natura.
Protejarea pădurilor și stoparea tăierilor ilegale rămâne o prioritate pentru WWF-Romania
De asemenea, conform sursei citate, tot în Delta Dunării, s-a reușit colectarea a peste 1 tonă deșeuri de plastic plutitor.
”Scopul WWF România este de a reduce la zero pierderea habitatelor naturale și extincția speciilor. Este de a reface ecosistemele afectate de om. Este de a reduce la jumătate amprenta ecologică a sistemelor de producție și consum prin promovarea utilizării sustenabile a resurselor naturale și a soluțiilor verzi”, au mai precizat reprezentanții.