20.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Se întâmplă în Germania. Kebabul ar putea fi subvenționat de stat, din cauza prețului uriaș

Tinerii din Germania fac presiuni asupra cancelarului Olaf Scholz pentru ca kebabul să fie subvenționat. Prețul preparatului se apropie de 10 euro.

Un partid politic din Germania „cere ca kebabul să fie subvenționat”. Costul kebaburilor a devenit o glumă curentă în politica germană, chiar cancelarul Olaf Scholz a remarcat că peste tot pe unde merge este întrebat de acest lucru, potrivit Sky News.

În principala economie a UE există acum temeri că prețul preparatului ar putea depăși 10 euro.

Partidul de Stânga German a propus utilizarea fondurilor de stat pentru a limita prețul kebabului la 4,90 euro și 2,50 euro pentru copii. Media în prezent pentru acest produs este de 7,9 euro. Partidul de Stânga spune că acest cost va crește o dată cu inflația.

Kathi Gebel, un membru al comitetului executiv al Partidului de Stânga, a declarat pentru BILD

„Când tinerii cer: Olaf, fă kebabul mai ieftin. Nu este o glumă pe internet, ci un strigăt serios de ajutor! Statul trebuie să intervină pentru ca mâncarea să nu devină un articol de lux”, a spus ea.

Ziarul a citat un raport al partidului lui Gebel, care spune că în Germania se mănâncă 1,3 miliarde de kebaburi în fiecare an. Subvențiile propuse ar putea costa statul „aproape patru miliarde”.

Chiriile și costurile cu electricitatea pentru magazinele de kebab sunt în creștere, împingând prețurile pentru consumatori, spune partidul.

De asemenea, și în Marea Britanie, oamenii care cumpără produse la pachet s-au confruntat cu prețuri în creștere, șeful Deliveroo afirmând în martie că inflația alimentară depășește inflația salarială de aproximativ două ori.

Guvernul Regatului Unit nu și-a asumat niciun angajament de a limita prețul kebabului.

spot_img
Latest news
știri