Stella Vita: prima rulotă alimentată în totalitate cu energie solară

Foto: siamagazin.com
Foto: siamagazin.com

Studenții din Olanda au inventat un vehicul care ar putea combate schimbările climatice: este vorba despre prima rulotă alimentată în totalitate cu energie solară.

Rulota este prietenoasă cu mediul înconjurător și poate atinge o viteză de peste 100 km/h.

Prima mașină ”verde” a viitorului este o rulotă alimentată doar cu energie solară

Inventatorii au precizat că rulota este o adevărată casă pe roți. Aceasta a pornit într-o călătorie de probă de 3.000 de kilometri, din Franța până în Spania.

Mai mult, studenții olandezi au precizat că, într-o zi însorită, poate parcurge 730 de kilometri. De asemenea, dacă vremea nu e tocmai prietenoasă, se va opri după 600 de kilometri, precizează Știrile Pro Tv.

Rulota a primit numele de “Stella Vita”, iar planul esta ca vehiculul să parcurgă 3.000 de kilometri. Conform sursei citate, momentan și-a început călătoria din Olanda pe un trailer. Prima oprire a făcut-o la Paris. De aici va fi independentă până la destinația finală – un oraș din sudul Spaniei.

Cei care au inventat-o spun că panourile solare montate pe acoperiș generează suficientă energie pentru a-i oferi autonomie totală.

Conform specialiștilor, vehiculul ”verde” ar putea ajunge pe piață în următorii 5 ani

Capacitatea totală a bateriei este de 60 de kilowați/oră și avem o suprafață solară de 17 metri pătrați și jumătate, care este destul de mare. Cam tot atât poate avea și o casă”, a explicat Tijn Ter Horst, student la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven.

Cei 22 de studenți ai Universității de Tehnologie din Eindhoven au precizat că invenția ”verde” face parte dintr-un plan de combatere a schimbărilor climatice.

Mai mult, dacă faza de testare se va încheia cu succes, Stella Vita ar putea ajunge pe piață în următorii 5 ani.