Pet-cafe: soluția pentru anxietate și stres

Foto: captură video
Foto: captură video

O cafenea alături animale, cunoscută și sub numele Pet-cafe, este un loc în care oamenii pot vedea și pot interacționa cu diverse animale, cum ar fi pisici, câini, iepuri, bufnițe sau oi, în timp ce se bucură de mâncare și băuturi.

Prima cafenea cu animale a fost înființată în Taiwan, în 1998. Conceptul acestei cafenele era o pisică care este foarte populară. De la înființarea ei, au apărut mai multe cafenele unde clienții pot savura o bătură aromată în compania animalelor.

Acestea sunt tot mai populare în Asia, oamenii precizând că astfel de localuri îi ajută să scape de stres.

Pet-cafe: O cafea alături de pisici pufoase, câini, rațe sau chiar lame

Toate sunt dornice de mângâieri și tare prietenoase, așa că, după câteva vizite, unii clienți aleg să adopte un prieten necuvântător, arată Știrile Pro Tv.

În zilele noastre, tinerii sunt, în general, stresați din cauza serviciului. Unii oameni nu își permit să țină animale de companie acasă, dar își pot permite să petreacă timpul într-o cafenea înconjurați de diferite necuvântătoare. Este o soluție bună pentru ameliorarea stresului”, a precizat proprietarul unei cafenele.

Zhai Weidong, decan al Facultății de Management, a menționat că, una dintre sugestiile sale pentru proprietarii cafenelelor cu animale de companie, este să aibă un card special pentru clienții fideli. De asemenea, se pot concentra pe furnizarea de servicii pentru animale de companie sau pot dezvolta un brand cu produse derivate.

 Cafenelele, terapie în compania necuvântătoarelor. Sunt încurajate adopțiile, mulți clienți plecând acasă cu animalul îndrăgit

Sunt populare, sunt îndrăgite și ameliorează presiunea unei zile de muncă. Patronii cauta în permanență strategii de marketing pentru a atrage noi clienţi.

Oamenii au învățat să se apropie atât de mult de animalele din cafenele încât, într-un final, unele au fost adoptate.

Dacă analizăm situația din România, Laura M. Ştefan, psihoterapeut a precizat că efectul terapeutic ar fi acela de reglare al pulsului. Mai mult, este ameliorată tensiunea arterială și este redus nivelul de stres.

Important e ca pisica să fie lângă persoana care savurează cafeaua. Eventual, să o țină în brațe”, a explicat psihoterapeutul.