15.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

De la 1 iulie salubrizarea și măturatul stradal în sectorul 2, realizate cu utilaje de ultimă generație

Măturatul stradal și curățenia arterelor din sectorul 2 va fi realizată începând din această lună de către cei de la BRAI-CATA. Astfel domeniul public care se întinde pe o suprafța de 626.433 de metri pătrați vor fi curățați săptămânal.

Potrivit noului contract încheiat între administrație și firma BRAI-CATA, se va asigura măturatul manual. De asemenea curățarea străzilor se va face și cu utilaje, echipamente, mașini care asigură aspirarea. Acestea din urmă vor fi folosite în zonele unde se poate efectua această activitate. De altfel, aceiași firma se va ocupa și de întreținerea suprafeței care trebuie curățată, de peste 600 de mii de metri pătrați. Potrivit unui comunicat al firmei de salubritate, măturatul se va face săptămânal pe durata celor 52 de săptămâni ale anului.

Măturatul stradal se va face la 3-4 zile

Contractul prevede că întreținerea curățeniei se va executa o dată pe săptămâna la un interval de 3-4 zile. După ce în prealabil s-a măturat și curățat așa cum se prevede în contract, suprafața vizată.

”Întreținerea curățeniei reprezintă operațiunea prin care se îndepărtează prin procedee manuale depunerile (hârtii, pungi, sticle, etc.) accidentale aflate pe jos, din loc în loc, pe suprafețele zonelor aflate în contract”.

Se arată în comunicatul BRAI-CATA. Durata contractului între administrație și firma de salubritate a fost stabilită la 24 de luni. De altfel, el poate fi prelungit cu o perioadă egală cu cea inițială. Înainte de acest lucru trebuie încheiat un nou contract de delegare pentru întreaga arie a sectorului 2. Se mai arată în document.

Cine este firma BRAI-CATA

De mai bine de 6 ani cei de la BRAI-CATA se ocupă de managerierea deșeurilor în mai multe județe din România. Practic, în acest moment aceștia activează în București, Brașov, Călărași și mai multe localități din județul Vâlcea. Cifra de afaceri de anul trecut a fost una considerabilă, de 110.424.751 RON. Iar numărul de angajați era de 894  angajați.

Dintre aceștia o parte se ocupă de operarea a 2 stații de sortare ( Vădeni – Brăila, Brașov), o stație de tratare mecano-biologica ( Vădeni, Brăila) si 3 sisteme inteligente de returnare ambalaje tip SGR in Brașov.

Latest news
știri