3 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

De ce este Regele Charles al III-lea primul rege al climei

Regele Charles al III-lea vrea să protejeze planeta pentru generațiile viitoare. Această pasiune a evidențiat-o în cele șase decenii cât a fost Prinț de Wales, conform ABCNews.

Charles a urcat pe tron ca cel mai longeviv prinț de Wales din istoria Marii Britanii. De-a lungul anilor, el a avertizat despre procesele distructive care dăunează planetei. Regele Charles al III-lea a implementat practici sustenabile, organice, în propriile case.

Eforturile acestuia au inclus inițiative de implicare a companiilor în jurul dezbaterilor despre durabilitate. În plus, el a căutat soluții care să funcționeze, potrivit lui Bob Ward, director de politici și comunicații la Institutul de Cercetare Grantham de la London School of Economics and Political Sciences.

„El și-a folosit poziția pentru a crește gradul de conștientizare – nu doar în Marea Britanie, ci în întreaga lume”, a spus Ward. „De mult, mult timp, el a înțeles importanța acestei probleme”, a adăugat Bob Ward.

Regele Charles al III-lea are o lungă istorie de activism ecologic

Regele Charles al III-lea și-a început activismul cu mult înainte ca termeni precum sustenabil sau organic să fie la modă. De fapt, mare parte din publicul britanic a văzut pasiunea lui pentru mediu ca pe o „ciudățenie” atunci când a început.

„El vorbea despre asta înainte să fie cool”, a spus Meyer.

Monarhul a avut un rol decisiv asupra gestionării peisajelor și importanței pământului natural în absorbția carbonului. În plus, a abordat efectele arhitecturii asupra imaginii unui anumit spațiu.

Grădinile lui Charles de la Highgrove House sunt un prim exemplu al angajamentului său timpuriu față de sustenabilitate. Terenul oferă grădini întreținute organic, inclusiv o grădină sălbatică, ce servește ca habitat durabil pentru păsări și animale sălbatice. Au fost instalate și panouri solare, iar deșeurile din casă sunt filtrate printr-un sistem natural de canalizare.

Peisajul, extrem de important pentru noul rege al Marii Britanii

În 1989, Charles a scris cartea „A Vision of Britain”, în care a susținut că metodele tradiționale de arhitectură și estetică folosite în trecut în Marea Britanie ar trebui folosite mai mult în viitor. Viziunea sa a rezultat într-o comunitate experimentală de 3.500 de locuințe în Dorset, în SV-ul Angliei.

Comunitatea, numită Poundbury, folosește în general principiile de dezvoltare ale Noului Urbanism. Acesta pune accentul pe accesibilitatea pe jos în orașe. Metodele durabile de transport, cum ar fi mersul pe jos, ciclismul și transportul public, sunt esențiale pentru încorporarea unui stil de viață durabil, spun experții în climă.

Angajamentul lui Charles de a atenua schimbările climatice a fost chiar evident în ultimii ani și luni. El a vorbit în mod deosebit despre criza climatică din ultimii cinci ani.

În iunie 2021, înainte de începerea summitului G7 din Cornwall, Charles a îndemnat firmele să abordeze urgența climatică. Potrivit lui, banii din privat reprzintă cheia pentru câștigarea bătăliei împotriva încălzirii globale și a pierderii biodiversității.

De asemenea, înainte de COP26, Charles i-a implorat pe liderii mondiali să facă mai mult decât „să vorbească” la summitul climatic.

Cât a fost Prinț de Wales, Charles a spus că a durat „mult prea mult” pentru ca lumea să facă din criza climatică o prioritate. El a îndemnat să i se urmeze exemplul de a nu consuma carne și pește două zile pe săptămână și lactate o zi pe săptămână. Charles a spus că asta ar putea „reduce o mare parte a presiunii” asupra amprentei colective de carbon.

Preocupare și pentru spațiul cosmic la Regele Charles al III-lea

În iulie 2022, regele a cerut o „Astro Carta” pentru a stabili o explorare spațială durabilă. El a colaborat cu Direcția Spațială a Departamentului pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială (BEIS) al Regatului Unit pentru a reduce emisiile pentru misiunile viitoare. În plus, el a cerut din nou să se acționeze împotriva schimbărilor climatice. E știut faptul că Europa a cunoscut valuri de căldură record, iar Charles însuși a catalogat temperaturile drept „alarmante”.

Charles și-a moștenit pasiunea pentru conservare de la părinți, iar acum i-a transmis-o fiului său, Prințul William, potrivit lui Ward.

Noțiunea de a fi conștienți de mediu este o „trăsătură britanică”, a spus Ward. Acest fapt e întărit de fostul premier Margaret Thatcher. Ea este primul lider mondial important care a vorbit despre schimbările climatice, în 1989, la Organizația Națiunilor Unite.

„Charles provine dintr-o familie care își folosește vocea frecvent despre problemele de mediu”, a spus Ward. „Și opiniile sale despre mediu sunt foarte împărtășite de societatea mai largă din Marea Britanie”, a adăugat el.

Charles pare să fi transmis prințului William entuziasmul său pentru mediu. În calitate de nou Prinț de Wales, William este în prezent șef al Premiului Earthshot, care își propune să promoveze abordări cu impact ale celor mai presante provocări de mediu ale lumii. De asemenea, el este în prezent ambasador WildAid pentru rechini, rinoceri și elefanți.

„Charles a creat o moștenire în cadrul propriei sale familii”, a spus Ward.

Așteptări privind impactul asupra mediului al noului Rege Charles al III-lea

Bob Ward spune că se așteaptă ca Charles să continue să transmită mesaje subtile de sprijinire a ecologismului în discursul său anual de Crăciun.

„Îmi imaginez că Regele Charles va continua această tradiție, unde va vorbi despre probleme care sunt importante”, a spus Ward.

Regele are o apreciere de lungă durată a importanței problemelor de mediu și are o legătură mai profundă cu mediul decât majoritatea. Totuși, această experiență poate fi legată de locul în care a trăit, au spus experții.

Regele Charles al III-lea va trebui să respecte linia în timp ce încurajează masele să trăiască în mod durabil, în timp ce majoritatea nu deține bogăția, influența și privilegiul pentru a face acest lucru.

spot_img
Latest news
știri