18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Cum soldații care luptă în Ucraina ar putea fi afectați de schimbările climatice

Un studiu efectuat de Rand Corporation evidențiază diferitele moduri în care schimbările climatice ar putea avea un impact asupra soldaților care luptă în războiul din Ucraina, conform NBCNews.

Schimbările climatice ar putea pune în pericol capacitatea armatei americane de a antrena trupe. După cum se știe, în Statele Unite ale Americii, dar și în alte țări occidentale, militarii ucraineni au fost instruiți pentru a putea face față invaziei Federației Ruse.

Acestea vor afecta întreținerea echipamentelor și instalațiilor care vor opera atât în țară, cât și în străinătate. Toate aceste informații sunt curpinse într-un nou raport privind efectul încălzirii globale asupra securității naționale.

Studiul a fost conceput pentru a ajuta Departamentul Apărării să identifice modalități de a proteja trupele și facilitățile guvernamentale de căldură extremă, inundații, incendii și alte condiții care sunt fie determinate, fie exacerbate de schimbările climatice.

Raportul oferă o privire asupra numeroaselor moduri în care încălzirea globală afectează pregătirea militară. El subliniază riscurile pentru securitatea națională dacă guvernul nu este pregătit corespunzător.

„Este astăzi aici!”, a spus Richard Kidd, secretar adjunct al apărării pentru mediu și rezistență energetică, despre schimbările climatice. El a adăugat că acesta este „un context în care ne îndeplinim toate funcțiile”.

Este cel mai recent raport care identifică legăturile dintre schimbările climatice și amenințările la adresa securității naționale. Potrivit raportului, creșterea nivelului mării și fenomenle meteorologice extreme prezintă riscuri semnificative pentru rezistența națiunii. Anul trecut, oficialii Forțelor Aeriene și Spațiale au lansat un plan de acțiune privind schimbările climatice. Acel plan sublinia necesitatea de a adapta operațiunile la condițiile climatice în schimbare.

Schimbările climatice pot afecta soldații care luptă în Ucraina

„Nu mai este doar această focalizare pe termen scurt, pentru că, sincer, nu ne putem permite să ne concentrăm doar pe termen scurt”, a declarat Kimberly Jackson, secretar adjunct al apărării pentru pregătirea forțelor, la conferința de presă. „Dacă nu privim dincolo de provocările prezente, nu-i vom putea depăși pe adversari”, a adăugat el.

Studiul evidențiază diferitele moduri în care schimbările climatice vor avea impact asupra personalului militar. Acestea încep de la recrutare până la formare și desfășurare. Ele afectază inclusiv echipamente, facilități, lanțul de aprovizionare și capacitatea de angajare cu aliații și partenerii.

Kidd a spus că munca a rezultat dintr-un ordin executiv care a fost emis la începutul acestui an pentru a dezvolta un plan de adaptare la climă pentru Departamentul de Apărare.

Cercetătorii de la Rand au analizat o serie de pericole climatice, inclusiv

  • seceta;
  • degradarea terenurilor;
  • inundațiile de coastă;
  • inundațiile interioare;
  • căldura;
  • furtunile tropicale;
  • anomaliile oceanelor;
  • topirea ghețarilor;

Schimbările climatice pot agrava problemele existene

Ulterior, ei au luat în considerare modul în care aceste condiții ar putea afecta capacitatea armatei de a apăra țara. De asemenea, s-a avut în vedere descurajarea acțiunilor exterioare și efectuarea de atacuri strategice.

Raportul a luat în considerare consecințele potențiale dacă terenul folosit pentru antrenarea trupelor nu mai este sigur sau accesibil, sau efectul căldurii extreme asupra instalațiilor militare, aeronavelor și pistelor de aterizare.

Descoperirile le vor permite oficialilor să vadă modul în care expunerea la pericolele climatice afectează direct pregătirea militară, a spus Katharina Ley Best, cercetător principal în operațiuni la Rand și unul dintre autorii studiului.

Analiza arată, de asemenea, cât de multe pericole climatice pot agrava problemele existente și cât de dificil poate fi pentru guvern să abordeze consecințele.

Arătând diferitele moduri în care vulnerabilitățile climatice sunt interconectate, raportul „începe să distingă acea complexitate a acestor efecte convergente”, a spus Kidd.

El a adăugat că descoperirile vor ajuta Departamentul Apărării să prioritizeze eforturile de a aborda încălzirea globală și să identifice cazurile în care adaptarea ar putea să nu fie practică.

spot_img
Latest news
știri