Trafic de produse și substanțe toxice: reactivi confiscați în urma perchezițiilor

Foto: Poliția Română
Foto: Poliția Română

80 de litri de reactivi medicali și 250 de litri de reactivi chimici expirați au fost ridicați de polițiștii bucureșteni, în urma perchezițiilor de joi, precizează Buletin de București.

Este vorba despre un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

”Pentru toți reactivii medicali identificați s-au prelevat probe ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii calității și conformității”

Urmare perchezițiilor efectuate ieri, 08.07.2021, de către Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a fost identificată și sigilată o cantitate de aproximativ 80.000 ml de reactivi medicali.

De asemenea, a fost identificată și ridicată cantitatea de 250.000 ml dispozitive medicale/reactivi chimici care nu se mai aflau în termenul de valabilitate”, a anunțat Poliția Capitalei vineri, într-un comunicat de presă.

Reactivi chimici, confiscați în multiple percheziții

În cursul zilei de ieri, 8 iulie, au fost efectuate 19 percheziții. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și-au desfășurat activitatea în Capitală și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița.

Reprezentanții Poliției Capitalei au mai precizat că, din probatoriul administrat în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că, în din anul  2017 și până în prezent, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Reactivii chimici vizați sunt utilizați la efectuarea analizelor de laborator, atât în spitalele de stat, cât și în cele private, mai arată sursa citată.