7.4 C
București
miercuri, 8 ianuarie, 2025

George Soros: Din păcate, atunci când lupta împotriva schimbărilor climatice interferează cu mijloacele de trai ale oamenilor, aceștia vor să-și protejeze mijloacele de trai

George Soros, cunoscutul magnat din Statele Unite ale Americii, a publicat un text în care abordează problema schimbărilor climatice, potrivit Project Syndicate.

Acesta își începe opinia spunând că „sistemul climatic global a fost perturbat de intervenția umană sporită, în special de utilizarea pe scară largă a gazelor cu efect de seră, a dioxidului de carbon și a metanului“.

Acordul de la Paris din 2015 a stabilit un obiectiv de 1,5° Celsius peste perioadele preindustriale. Acest lucru este acum pe cale să fie încălcat. În ciuda tuturor eforturilor de a lupta împotriva schimbărilor climatice, rata încălzirii se accelerează de fapt“, scrie Soros.

Magnatul i-a adus în discuție și pe David King, fost consilier științific în guvernului Regatului Unit, și pe Johan Rockström de la Institutul din Potsdam. Cei doi au avertizat cu privire la prăbușirea vieții pe Terra. De asemenea, Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice a făcut o predicție privind încălzirea globală. Temperaturile ar urma să crească cu 2,5°C și 2,7°C până în 2100.

„Ar depăși cea mai caldă temperatură de pe pământ în ultimele patru milioane de ani. Ar duce la topirea completă a straturilor de gheață din Groenlanda, Himalaya și Antarctica de Vest și ar ridica nivelul mării cu zece metri“, scrie George Soros.

George Soros e dezamăgit de lipsa de implicare în lupta cu schimbările climatice

„Din păcate, atunci când lupta împotriva schimbărilor climatice interferează cu mijloacele de trai ale oamenilor, aceștia vor să-și protejeze mijloacele de trai. Fermierii din Germania și Țările de Jos luptă împotriva reglementării emisiilor de azot. Aceste reglementări îi împiedică să crească vaci. S-au mobilizat și au câștigat alegerile, zguduind Uniunea Europeană“, a punctat George Soros.

El a adus în discuție și problema companiilor petroliere. Potrivit acestuia, giganții din industrie continuă să facă profit.

Suntem în întârziere în lupta împotriva schimbărilor climatice. Ar trebui să facem tot ceea ce oamenii de știință din climă consideră necesar. Ar trebui să reducem profund și rapid emisiile, să eliminăm excesul de gaze cu efect de seră din atmosferă și să reînghețăm Arctica. Pentru a face acest lucru, trebuie să obținem aprobarea comunităților indigene. Toate acestea trebuie făcute cât mai curând posibil“, conchide George Soros.

spot_img
Latest news
știri