17.2 C
București
luni, 20 mai, 2024

Lecție de protecție a mediului într-o comună din Iași. Programul „Săptămâna Verde“ s-a desfășurat ca la carte | VIDEO

În comuna Miroslava din județul Iași, elevii Școlii „Varlaam Mitropolitul“ au dat dovadă de eficiență maximă într-o activitate din cadrul programului „Săptămâna Verde“, potrivit BZI.

Astfel, în satul Balciu din comună, elevii școlii ieșene, împreună cu profesorii, au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare. Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat între școala și Primăria Comunei Miroslava.

Aproximativ 170 de copii s-au mobilizat și au adunat toate deșeurile care au fost aruncate de-a lungul timpului. După acțiune, cei mici au lăsat în urmă un loc mai curat, iar acum spațiile verzi sunt mult mai prietenoase.

„Săptămâna Verde“ – Lecție de protecție a mediului

„Am venit alături de colegii mei să strângem gunoaiele din pădurea Miroslava. Am strâns plastic, deșeuri menajere, dar și materiale de construcții. Aș ruga oamenii să nu mai arunce gunoi în locuri nepermise. Acesta îi afectează și pe ei, iar natura devine poluată și murdară”, a declarat Anisia Maria Pintilie, elevă în clasa a III-a, la Școala „Varlaam Mitropolitul” Iași.

Și cadrele didactice s-au declarat încântate de succesul proiectului.

„Am dezvoltat un proiect care se numește «Săptămâna verde», în parteneriat cu Primăria Miroslava. Școala noastră a venit aici cu un efectiv de 170 de copii, însoțiți de cadrele didactice. Am vrut să ajutăm prin curățarea terenului de deșeuri reciclabile și menajere”, a precizat Dumitru Iulian Turculeț, profesor de educație fizică și sport la Școala „Varlaam Mitropolitul” Iași.

Ministrul Tánczos Barna a mulțumit, de asemenea, tuturor elevilor și profesorilor care au contribuit la realizarea platformei.

Educația ecologică este, foarte probabil, cel mai important instrument prin care creștem generații cu respect pentru mediu. Și pentru că respectul se câștigă, nu se impune, le-am pregătit elevilor și dascălilor noștri cele mai plăcute și interesante activități de învățare. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea platformei. Prin intermediul acesteia, cadrele didactice au acum la dispoziție o resursă consistentă pentru a ne asigura că prima ediție a «Săptămânii verzi» va fi un succes”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Fiecare unitate școlară din țară are la dispoziție o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie pentru a desfășura activități cu scop educativ care să contribuie la prevenirea schimbărilor climatice și la protecția mediului.

spot_img
Latest news
știri